fbpx

Сравни методи

Борбата с нежеланото окосмяване е в ежедневието на всеки човек. Изборът на най-правилния начин на обезкосмяване е от изключително значение за вас и вашата кожа. Тук сме споделили най-популярните методи за премахване на окосмяването по тялото и лицето с тяхните предимства и недостатъци. Изборът е Ваш.

Бръсненето е бърз, лесен и евтин метод, но недостатъците са познати на всички. Бързо израстване на косъмчетата, сърбеж а на по-деликатните места косъмчетата могат да започнат да растат навътре и да се появят досадни грозни пъпки.

Кола маска - този метод остава един от най-ефективните, достъпни и популярни начини за обезкосмяване. Характерното за него е, че се отстраняват косъмчетата заедно с луковиците. По-разпространена в България е топлата кола маска. Предимствата при топлата кола маска са, че разширява порите, което улеснява отстраняването на косъмчетата с корените. Ефектът от епилацията се задържа две-три седмици, косъмчетата израстват бавно и са все по-тънки и слаби, което също е благоприятна предпоставка някои от тях да започнат да растат навътре. Процедурата е болезнена.

Фотоепилация - безвреден метод за трайно обезкосмяване. Светлинните лъчи с дължина на вълната 500 нанометра свободно преминават през кожата и не предизвикват изгаряне или други странични ефекти. След приключването на процедурите няма да имате нужда от обезкосмяване в следващите две години. Фотоепилацията позволява да се третират безопасно и ефективно всички участъци по тялото, дори деликатни и чувствителни зони като мустаци, брадичка, бузи, корем, слабини. Недостатъкът е че фотоепилацията изисква множество процедури, които са продължителни. Също като при лазера, не трябва да имате косми, когато започвате процедурите. За пълен ефект трябва да направите 4-месечен курс, който включва 6 процедури на месец.

Ние Ви предлагаме най-доброто решение - безвреден и дълготраен метод с най-добрият лазер в България „Gentle Max” на Candela:

Лазерна епилация - лазерни вълни със специфична дължина осъществяват дълбочинно подкожно проникване, провокирайки унищожаване структурата на косъма и възпрепятстване на неговото израстване. Лазерът действа директно върху меланина и луковиците. Това е крайно ефективен и безвреден метод. След две-три процедури почти 80% от косъмчетата престават да растат. Ако се подложите на пет-шест процедури, ще си осигурите 10 години спокойствие. Методът не е болезнен, усещат се само леки бодежи. Кожата не се възпалява. Тъй като лазерът действа върху меланина (пигмента от чието ниво на съдържание зависи оцветяването на косъма), процедурата не е препоръчителна, когато имате тен. До 2 седмици след нея не бива да се излагате на директна слънчева светлина ,т.е. тен на плаж /солариум ,или ако се излагате е необходимо нанасяне на висок фактор слънцезащитен крем,който е добре да се пренанася след 3-4часа. Процедурата по лазерна епилация трябва да бъде повтаряна, не се премахва окосмяването oт първият път. В Салон MV предлагаме процедурата лазерна епилация (трайно обезкосмяване), това е най-добрият метод с неверотното качество на Candela. Gentle Max на Candela e eдинственият лазер в България, който съчетава изключително изпълнение на възможно най-ниски цени. За най-добър резултат е необходимо да се направят 6 процедури, които се повтарят през 5-6 седмици. Това е дългосрочна и сигурна инвестиция за вашият комфорт, самочувствие и красива кожа.

ЛЮБОПИТНИ ФАКТИ ЗА РАЗЛИКИТЕ МЕЖДУ ЛАЗЕРНА ЕПИЛАЦИЯ И ФОТОЕПИЛАЦИЯ

Ако разгледаме и сравним технически Лазерните апаратури с IPL (Intense Pulse Light - Интензивна Пулсова Светлина) използвани в естетичната медицина и козметика можем да кажем, че и двата вида апаратура имат голямо сходство. Но също така имат и много съществени различия, които идват от там, че при IPL апаратурата липсват скъпо струващи оптични елементи като резонатори, кристали и оптични влакна, които са внедрени в лазерната апаратура за по-качествени и ефективни резултати. Лазерната апаратура е създадена на база научни експерименти, дългогодишен трупан опит и знания. Факт е че технологичният начин за производството на IPL апаратура е по-достъпен от този на лазерна апаратура и това е една от причините в последно време да има стотици фирми производители на IPL, докато при лазерите са се наложили едни от световно доказано най-добрите. В ценово отношение можем да кажем, че цените на IPL апаратурите са няколко пъти по-ниски от тези на лазерите. Логично е всеки един от нас да се запита - Защо това е така? Защо фирмите, който произвеждат лазерни апаратури, чийто приложения почти се припокриват с IPL-ите са по-скъпи? Веднага можем да дадем отговор. Да, IPL апаратурите са по-евтини, но това е за сметка на най-важното - крайният резултат. За да бъдем по конкретни, бихме искали да ви дадем и следния пример: Когато имате здравословен проблем отивате при вашето Джи Пи, ако проблемите са леки ги решава самия той/тя, но когато проблема е сериозен и конкретен, то Джи Пи-то ни насочва към тесният специалист в конкретната област. Именно тук можем да заключим, че приликата между IPL и лазер е че имат подобно приложение, но също така и това, че за по-добри и трайни резултати разчитаме на „тесният специалист”, който ще се справи с проблема в пъти по-добре от IPL. И двата типа технологии (IPL и лазер), не биха могли да бъдат конкурентни, защото постоянно ще се наблюдава степенуване в реномето на клиниките и салоните, които предлагат тези естетични процедури.

Много от клиентите винаги задават следния въпрос „Кое е по-добро фотоепилация или лазерна епилация?”, но това е доста неправилно зададен въпрос, тъй като под лазер не разбираме само един апарат. В наши дни няколко са типовете лазери за епилация те са: Александрит, Диоден и Неодимиаг, както можете да предположите всеки дава страхотно добри резултати, при различни фототипове на кожата и пигментация на косъма. Лазерът Candela Gentle Max с който работим в „Салон MV” разполага с два вида лазери от горе изброените: Александрит и Неодимиаг. Всеки от тях се прилага в зависимост от пигментацията на кожата, цвета и дебелината на косъма.

Когато не знаете кой фототип на кожата сте, винаги може да се консултирате с нас и ще получите отговор на всеки въпрос. За нас най-важно е да постигнете резултатите, които обещаваме и да се радвате на гладка и здрава кожа за гарантиран дълъг период от време.